Re: výplatní listina - Pohoda
Dobrý den,
já to dělala ve firmě takto: co se týká výplaty záloh, měla jsem jeden výdajový doklad, který podepsal pokladník vydávající zálohy. K tomu byly přišity 2 archy se zálohami, které převzali zaměstnanci - napsaní na jednotlivých řádcích (1. arch - zaměstnanci, 2. arch - zaměstnaní společníci). Doplatek mzdy jsem řešila tak, že všichni podepsali samostatně kopii výplatního lístku ( kde je doplatek, vždy jsem je tiskla výpl. lístek 2x, já kopie, zam. originál), s datumem převzetí, já ho označila číslem výdaj. dokladu a zaúčtovala do pokladny.
Nebo se to dá řešit tak, že na výdajový doklad napíše pokladník celkovou sumu výplaty mezd (nebo doplatku) a k nim přicvakne takhle podepsané výplatní lístky jednotlivými zaměstnanci, přičemž ostatní neví, kolik má jejich kolega.
Třeba vám to pomůže.
Hezký den
>>vyplácíte
>>zálohy a případně i mzdy v hotovosti, jaké doklady
>>necháváte zaměstnance při převzetí výplaty podepsat?
>>Pohoda automaticky vytvoří jeden výdajový účetní
>>doklad v pokladně pro všechny výplaty. Tento způsob se
>>mi
>>líbí. Pokladní doklad podepíše pokladník a je to
>>vyřešeno. Nicméně ještě je potřeba mít podpisy od
>>zaměstnanců. Zatím jsem tiskl výplatnici mezd z agendy
>>mzdy. Zde
>>jsou výplaty na řádcích pod sebou a místa pro
>>podpisy.
>>Slyšel jsem ale názor účetní že by zaměstnanci neměli
>>mít možnost vidět kolik se vyplácí ostatním a tudíž
>>že
>>by měli převzetí podepisovat na samostatných
>>dokladech. Účetní co mi to říkala účtuje o mzdách
>>ručně a
>>vytváží pro každého zaměstnance samostatný výdajový
>>pokladní doklad. Je to opravdu nutné ?
>>Rád bych zůstal u účtování mezd v jednom pokladním
>>dokladu a podpisy o převzetí řešil samostatně.
>>Jak to děláte vy ? Co je případně potřeba na takovém
>>dokladu k podpisu převzetí výplaty potřeba, aby pak
>>všechny dohromady mohly být prokazatelným podkladem k
>>výdajovému pokladnímu dokladu ?
>>
>>Díky ...>
>Hezký den
Já jim ukážu vždycky prstem,kde se mají podepsat a myslím,že ani nemají čas,koukat,kolik kdo bere a stejně si to mezi sebou řeknou,tak bych s tím takový caviky neděla a nechávám podepisovat tu správnou listinu,tu,co se tak pěkně tiskne pod sebou a když si budou závidět,ať se kousnou,tohle bych tedy opravdu neřešila pěkný večer Jana
Já mám souhrnnou výčetku a po ruce 2 papíry, kterými přikryju zaměstnance, uvedené pod a nad tím, který se má podepsat. Nebo si vytvořte jakýsi futrál, kde vyříznete okénko.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2007 15:04
Zdravím,
můžu se zeptat kdo účtujete mzdy v Pohodě, a vyplácíte zálohy a případně i mzdy v hotovosti, jaké doklady necháváte zaměstnance při převzetí výplaty podepsat?
Pohoda automaticky vytvoří jeden výdajový účetní doklad v pokladně pro všechny výplaty. Tento způsob se mi líbí. Pokladní doklad podepíše pokladník a je to vyřešeno. Nicméně ještě je potřeba mít podpisy od zaměstnanců. Zatím jsem tiskl výplatnici mezd z agendy mzdy. Zde jsou výplaty na řádcích pod sebou a místa pro podpisy. Slyšel jsem ale názor účetní že by zaměstnanci neměli mít možnost vidět kolik se vyplácí ostatním a tudíž že by měli převzetí podepisovat na samostatných dokladech. Účetní co mi to říkala účtuje o mzdách ručně a vytváží pro každého zaměstnance samostatný výdajový pokladní doklad. Je to opravdu nutné ?
Rád bych zůstal u účtování mezd v jednom pokladním dokladu a podpisy o převzetí řešil samostatně.
Jak to děláte vy ? Co je případně potřeba na takovém dokladu k podpisu převzetí výplaty potřeba, aby pak všechny dohromady mohly být prokazatelným podkladem k výdajovému pokladnímu dokladu ?
Díky ...