Těhotenství a zkušební doba

• (neregistrovaný)

20. 3. 2007 11:58

Dobrý den, pracuji již třetí měsíc ve firmě, kde mě vzali s tříměsíční zkušební dobou, která mi za tři týdny končí. Těsně po nástupu do této firmy jsem zjistila, že jsem těhotná. A proto se chci zeptat – pokud tuto skutečnost oznámím zaměstnavateli, je reálné, že mi zkušební dobu neprodlouží a pracovní poměr mi skončí. Teď dotaz – mění se něco na zkušební době tím, že mu oznámím, že jsem otěhotněla? Třeba jestli se těhotenstvím neruší ... A pokud se mnou opravdu pracovní poměr skončí uplynutím zkušební doby, kdo mi potom bude platit peněžitou pomoc v mateřství? Předtím jsem byla evidována na Úřadu práce.

Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2007 12:07

sisi (neregistrovaný)

Re: těhotenství a zkušební doba
      Pokud s Vámi zruší ve zkušební době pracovní poměr,není to protiprávní.Samozřejmě o těhotenství můžete říci až po uplynutí zkušební doby, ty 3 týdny se to dá vydržet, ale není to košer..
      Anebo to řeknete,oni s Vámi prac. poměr zruší, Vy si zajdete k lékaři, necháte se zneschopnit ohledně rizikového těhotenství a budete nemocná až do mateřské. Tu Vám bude platit současný zaměstnavatel.Pokud nebudete do té doby nemocná a prokážete mu těhotenství, bude Vám mateřskou platit také - za předpokladu, že je to velká firma.

• 20. 3. 2007 14:58

jana (neregistrovaný)

Re: těhotenství a zkušební doba
      Moc děkuji za odpověď. Těhotenství oznámit chci co nejdříve, právě proto, že nechci hrát nefér :) Každopádně už teď znám odpovědi na své otázky, takže vím, co dále.
      Přeji hezký den.
      Jana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).