Hlavní navigace

Stav pokladny - prosím o radu!!

  • (neregistrovaný)

    21. 3. 2007 10:01

    Dobrý den, jsme malé s.r.o. a stala se situace, že je v pokladně velký zůstatek a to doslova, protože se nevyplácely podíly. Můžete poradit zda po tom finančák jde nebo jak to řešit? Vyplatit je nemůžeme protože není na srážkovou daň. Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2007 10:09

      Jana (neregistrovaný)

      Re: Stav pokladny - prosím o radu!!
      Finanční hotovost není nikde uzákoněna,maximálně vaší vnitorpodnikovou směrnicí,takže FÚ to určitě nevadí,ale neměli byste si tu hotovost dát tedy do banky?

    • 21. 3. 2007 11:36

      (neregistrovaný)

      Re: Stav pokladny - prosím o radu!!
      Když ona tam fyzicky není protože si ji společníci už vybrali postupně jen tak a to je ten problém. Teď to budu muset postupně povyplácet. Ale mám strach, aby to do té doby než to nějak účetně opravím nebyl problém.

    • 22. 3. 2007 10:03

      Lída (neregistrovaný)

      Re: Stav pokladny - prosím o radu!!
      Jak to chcete účetně spravit? Lze to řešit pohledávkou za podnikateli, půjčkou, ale pozor na limit výdeje a příjmu pokladny (nevím jak vysoký zůstatek máte!) Každopádně to začněte řešit, jak máte potvrzené, že si ty peníze opravdu "vytahali podnikatelé".

    • 22. 3. 2007 11:33

      Ajina (neregistrovaný)

      Re: Stav pokladny - prosím o radu!!
      A taky je povinnost odvést srážkovou daň z podílů na zisku v návaznosti na rozhodnutí o výplatě, i když se nevyplatilo srazit do konce třetího měsíce následujícího po rozhodnutí o výplatě podílů a odvést do konce následujícího měsíce. § 38 d odst. 2 a 3

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).