Hlavní navigace

Zaloha u leasingu

  • (neregistrovaný)

    21. 3. 2007 18:56

    když mi leasingovka vystaví né akontaci, ale zalohu, ta se nenákladuje, ale vstupuje do ceny auta po zaplacení leasingu a může se odepisovat je to tak, nebo jsem to špatně pochopila.

    Ještě jednu věc, koupila jsem v prosinci nákladní auto, daňový doklad mám z prosince i jsem ho zaplatila, ale v TP je datum 1.1.2007, mohu si ho zařadit do majetku už v roce 2006 a odepisovat.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2007 19:57

      Jarka (neregistrovaný)

      Re: zaloha u leasingu
      Nevím, jestli jsem Vás dobře pochopila, ale první zvýšená lesing.splátka - záloha není ve chvíli zaplacení daň.náklad a rozpouští se postupně v časovém rozlišení splátek.

      Auto by se mělo zařadit do evidence začít odepisovat ve chvíli uvedení do provozu, nikoli nákupu. Ve Vašem případě tedy 1,1,2007.

    • 22. 3. 2007 14:43

      Lída (neregistrovaný)

      Re: zal. u leasingu-Do maj.leasing.auto?
      Pokud je ve smlouvě uvedena záloha, musí vám ji rozpouštět ve splátkovém kalendáři leasig.splátek - tedy - leasing.plátka, případně DPH, pojištění, a mínusem záloha a dá to celkovou částku leasing.splátky. Pokud to tak není, NENÍ to záloha ikdyž to tak nazývají. Bude se to účetně chovat jako akonatce, či jak výše kolegyně uvedla - zvýšená leas.splátka,..... Leasingované auto si snad nemůžete odepisovat, když to není v době splácení leasingu Váš majetek!!!!!! - Leasing se vede pouze na podrozvaze. Nebo mě snad někdo vyvede z tohoto tvrzení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).