Re: Daň. přiznání a velmi nízké příjmy
Na FˇU jsem registrována od roku 1999. ŽL mám na aranžerské práce. Bohužel mám je ZŠ a poslední dva roky je pro mě díky vzdělání a zdr. stavu problém najít jakoukoli práci na ŽL i jako zaměstnání. na inv. důchod bohužel nemám nárok a tak dělám co můžu. Příjmy z živnosti za minulý rok činí 11100,-- a v zákoně jsem našla v §7c odst. 4 písm.i), ža bych mohla spadnout do skupiny, která nemá povinost platit dan z min. ZD, jen nevím, jestli není ještě někde jiný háček a proto se raději zkouším ptát, zda mi něco nehrozí. můj email je paja.vi@seznam.cz
Díky Pavla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2007 11:55
Dobrý den, po sečtení příjmů mi vyšlo, že mé příjmy na DPP jsou 3500, DPČ 15500 hrubého a OSVČ 8300 hrubéno.Od 2/06 do 8/06 jsem byla vedena na úřadu a pobírala podporu 2200 3mesíce a 1800 v dalších měsících. Ze živnosti to tedy činí jen 8300,-- Vztahuje se na mě min. daň. základ? nebo mohu využít §7c odst. 4 písm.i) a podávám v tom případě daň . přiznání. A jak to je se SP a ZP přehledy? To že jsem vedena na úředu práce bylo nahlášeno jen na sociálce a na zdravotce, na fin.úřadu ne. Děkuji za jakoukkoli odpověď.