Re: Daň z pronájmu
Splátka úvěru nění dańový výdaj a nelze ho započítát ke příjmu z pronájmu, dańové výdaje jsou úroky z úvěru. Pokud nemáte skutečné výdaje lze ke příjmů uplatnit výdaje ve výši 30% z příjmů. Pokud by jste měli pouze příjmy z pronájmu tak cel. příjmy za rok 96 000 k tomu výdaje % 28 800 = základ daně 67 200 z toho 12% daň 8064 - sleva na dani 7200 (to je sleva na poplatníka daná zákonem) = daň FÚ 864,00 tento výpočet je pro případ, že nebudete uplatňovat skutečné výdaje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2007 16:00
Dobrý den!
Mám dotaz. Já jsem Češka, manžel cizinec, žijeme v zahraničí, ale v ČR jsme si koupili dům, který bychom chtěli pronajímat. Můžete mi, prosím, poradit, jak je to s odváděním daně z příjmů? Splácení hypotéky vyjde asi na 15 000. Pokud bychom dům pronajali asi za 8 000 (tzn. příjem z pronájmu by nepřesáhl splátku), museli bysme odvádět daň? Jak a kde zjistit, kolik bysme asi platili a jestli by se nám to vůbec vyplatilo?
Děkuji za rady, zkušenosti nebo i odkazy.