Příjmy z podnájmu-zálohy na energie

• (neregistrovaný)

28. 3. 2007 8:54

Za rok 2006 prvně přiznávám příjmy z pronájmu podle § 9. Vybírala jsem ale od nájemníků jinou výši záloh na energie, než jakou jsem za dané měsíce skutečně platila úřadům. Např. Nájemce platí 4000 za nájem + 1000 zálohy. A já za byt platila jen cca 600 na zálohách.
    Dám si tedy do příjmů jen 4000, 1000 vedu mimo daně a příští rok to doúčtuji?(zřejmě vrátím přeplatek?). Je to tak správně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2007 9:06

marti (neregistrovaný)

Re: Příjmy z podnájmu-zálohy na energie
      Ke konci roku musíte energie vyúčtovat nájemníkům, částka musí být stejná, jakou vám fakturuje dodavatel energie, nesmíte ji zvýšit ani snížit, potom vznikne přeplatek nebo doplatek.

• 28. 3. 2007 9:11

Zuzka (neregistrovaný)

Myslela jsem, že nájemníkům doúčtovávám až přijde v letošním roce faktura (např. elektřina). Na konci roku tedy taky? takže výslednáný zisk za dany rok vyjde vlastně stejný jako bych vše danila při podnikání podle §7? Prosím ještě o upřesnění.

• 28. 3. 2007 9:24

marti (neregistrovaný)

Je pravda, že my dostáváme fa ke konci roku. Musíte si dát pozor na to, kolik dáváte do nákladů v daném roce energie, to samé musí jít zpět při vyúčtování. Pokud přijatou fakturu za elektriku účtujete na účtě např. 378,379, potom je jedno, kdy fakturujete nájemníkům energii.

• 28. 3. 2007 9:50

Zuzka (neregistrovaný)

Děkuji za rady, ale vy účtujete asi úplně jinak. Já vedu jen daňovou evidenci. Takže stále nevím, jestli to mám na konci roku nějak vyúčtovat a vyrovnat s nájemníky, nebo budu mít rozdílné přijaté a vydané zálohy? Neví někdo jiný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).