Re: Příjmy z podnájmu-zálohy na energie
Myslela jsem, že nájemníkům doúčtovávám až přijde v letošním roce faktura (např. elektřina). Na konci roku tedy taky? takže výslednáný zisk za dany rok vyjde vlastně stejný jako bych vše danila při podnikání podle §7? Prosím ještě o upřesnění.
Re: Příjmy z podnájmu-zálohy na energie
Je pravda, že my dostáváme fa ke konci roku. Musíte si dát pozor na to, kolik dáváte do nákladů v daném roce energie, to samé musí jít zpět při vyúčtování. Pokud přijatou fakturu za elektriku účtujete na účtě např. 378,379, potom je jedno, kdy fakturujete nájemníkům energii.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
28. 3. 2007 8:54
Za rok 2006 prvně přiznávám příjmy z pronájmu podle § 9. Vybírala jsem ale od nájemníků jinou výši záloh na energie, než jakou jsem za dané měsíce skutečně platila úřadům. Např. Nájemce platí 4000 za nájem + 1000 zálohy. A já za byt platila jen cca 600 na zálohách.
Dám si tedy do příjmů jen 4000, 1000 vedu mimo daně a příští rok to doúčtuji?(zřejmě vrátím přeplatek?). Je to tak správně?