Re: Odpisy DHM - prosím o radu
Musíte si vybrat, jestli chcete rovnoměrné nebo zrychlené, to je na Vás, pak už to zpětně změnit nemůžete nebo v průběhu odepisování. Účetní odpisy vyloženě mít nemusíte, myslím, že u budovy zase takové rozdíly nebudou, co se týká životnosti.
Jakmile se rozhodnete pro způsob odpisování, začnete odepisovat ze vstupní ceny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Přišel vám e-mail či SMS s „aktualizací informací o zdravotním průkazu“? Jde o podvod
Tiché víno do 500 Kč bude opět jako dar daňově uznatelné
Podpora i pochybnosti a kritika: Jak sociální sítě prožívaly ničivý požár ve Zlíně
Jak bude vypadat EET 2.0 a doprovodné daňové změny? Připravili jsme detailní přehled
Důchod nemusí stačit. Mnohým Čechům bude v penzi chybět až 15 tisíc měsíčně
Další nejasnost kolem nového hlášení. Jak je to s autorskými honoráři?
28. 3. 2007 13:44
Koupila jsem objekt k podnikání a nevím si rady s odpisy. Prosím o pomoc, mám v tom parádní guláš. Vím jen,že dům patří do odpisové skupiny 5, ale už nevím jak se provádí odpisy daňové a jestli i účetní, zda-li % ale v jaké výši.Ani z přečtení zákona nejsem moudrá, tak se obracím s velikou prosbou na Vás. Ve vyhledávači jsem toho taky moc nenašla. Moc všem děkuji. Alena