Re: CETELEM-srážky ze mzdy!!
Tak si buď napište na Celetem dotaz, kolik srážet, ale myslím, že by to mělo být součástí žádosti o provádění srážek. Aspoň já to tam tak vždycky mám... ale určitě nesrážet jako exekuci od soudu.
V té žadosti je napsáno, že zaměstnanec se zavázal splatit úvěr v pravidelných splátkách ve výši 680,- Kč. Dále je tam rozepsáno, kolik korun je v prodlení a celkový dluh na splacení a dále,že to máme "laskavě srážet v maximální možné míře povolené občanským soudním řádem v ustanovení o výkonu rozhodnutí, tj. až do výše 1/3 z čisté mzdy po odečtení nezabavitelných částek." - což si myslím, že je nesmysl, když to není od soudu! To na nás něco zkouší, nebo co? Já osobně bych teda srážel 680,- Kč, popřípadě, že s tím bude zaměstnanec souhlasit, anebo pokud bude chtít splácet více. Je to tak správně?
>>
>>>V té žadosti je napsáno, že zaměstnanec se zavázal
>>>splatit úvěr v pravidelných splátkách ve výši 680,-
>>>Kč.
>>>Dále je tam rozepsáno, kolik korun je v prodlení a
>>>celkový dluh na splacení a dále,že to máme "laskavě
>>>srážet
>>>v maximální možné míře povolené občanským soudním
>>>řádem v ustanovení o výkonu rozhodnutí, tj. až do
>>>výše
>>>1/3
>>>z čisté mzdy po odečtení nezabavitelných částek." -
>>>což si myslím, že je nesmysl, když to není od soudu!
>>>To
>>>na nás něco zkouší, nebo co? Já osobně bych teda
>>>srážel 680,- Kč, popřípadě, že s tím bude zaměstnanec
>>>souhlasit, anebo pokud bude chtít splácet více. Je to
>>>tak
>>>správně?
>>Poslali vám smlouvu, kterou podepsal? Tak by mělo být
>>i ustanovení pro případ, že nebude splácet a mělo by
>>to tam být ošetřeno. Také strhávám jednomu
>>zaměstnanci
>>z Ge money bank 1/3, protože to podepsal ve
>>smlouvě...
>
>když to je 5 let stará smlouva :-(
Skutečně i u těchto srážek je nutno dodržet stejné podmínky jako u nepřednostní exekuce. Většinou je stanovena měsíční splátka, ale pokud na ni nemá mzdu, tak ji stejně můžete srazit pouze v nejvyšší možné míře jako u exekuce.
>>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2007 14:13
Potřebuji poradit, přišla mi na našeho zaměstnance žádost o provádění srážek. Zaměstnanec platil 680,- Kč měsíčně, ale teď 2x nezaplatil. Mám mu srážet také těch 680,- Kč (samozřejmě, pokud s tím bude souhlasit), anebo mu to má vypočítat podle nezabavitelných srážek? Myslím, že to je hloupost to počítat podle nezabavitelných srážek, už proto,že to není od soudu, prostě bych mu strhávala těch 680,- Kč. Lze to takhle udělat? Anebo pokud se dohodnu se zaměstnancem na jiné částce, kterou je ochoten splácet Cetelemu? Mám v tom maglajs ze všech těch srážek!!!!