Hlavní navigace

Auto na úvěr a odpočet DPH

  • (neregistrovaný)

    28. 3. 2007 19:46

    prosím o radu,nákup vozu N1 akontace + úvěr na ojetý vůz. Můžu si uplatnit celé DPH v tomto čtvrt.?I když ve faktuře je rozepsané:rozepsaná pořizovací cena auta + DPH, potom odečtená akontace,z akontace odečetli DPH, a nakonec napsáno k úhradě ta částka,na kterou jsme si vzali úvěr.Děkuji za radu.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2007 6:52

      Zuzik (neregistrovaný)

      Re: auto na úvěr a odpočet DPH
      Jestli to dobře chápu, tak akontace-spíše záloha- byla zplacená předem a DPH z ní již bylo uplatněno ( daň.doklad k přijaté záloze).
      Proto je ten odečet včt.DPH z konečné částky.

      K vyúčtovanému zůstatku : musíte se řídit daň.dokladem, který jste dostali a pokud je tam vyúčtováno DPH na celou zůstatkovu cenu auta, tak si ho uplatníte naráz.

    • 29. 3. 2007 7:10

      Hana (neregistrovaný)

      Re: auto na úvěr a odpočet DPH
      Na fakuře je pouze DPH z celého auta, DPH z akontace,kterou jsme zaplatili a nakonec zbývá k úhradě celá částka, ale nenívyčísleno DPH. Chtěla jsem si to DPH z té částky vypočítat sama. Nevím, jestli je to možné. Zatím moc děkuji.

    • 29. 3. 2007 8:26

      Zuzik (neregistrovaný)

      Re: auto na úvěr a odpočet DPH
      Nerozumím, co tím myslíte. Pokud máte na dokladu DPH vyčísleno, tak uplatňujete celou částku v termínu dle zákona o DPH. Pokud DPH nemáte vyčísleno, tak nemůžete žádnou DPH dopočítávat ani uplatňovat.

    • 29. 3. 2007 13:07

      Hana (neregistrovaný)

      Re: auto na úvěr a odpočet DPH
      Domluvila jsem se s paní, co mi fakturu vystavila,že mi rozepíše částku, která je k úhradě, na základ daně a DPH,takže potom by bylo vše v pořádku a uplatním si DPH.Moc děkuji za radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).