Odstupné nadbytečnost

• (neregistrovaný)

31. 3. 2007 12:07

Dobrý den,nějak jsem se do toho zamotala. Zaměstnankyně z rodičáku chce nastoupit do zaměstnáníj po 3 letech, zaměstnavatel na její místo přijal jinou zaměstnankyni, vracivší se nemůže tudíž zaměstnat, dá jí výpověď § 52 c) násobky,výp.lhůtu znám. Motám se do výp.důvodu c) stane-li se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách,
    stav zaměstnanců snížen není, zaměstnavatel nerozhodl o změně jejích úkolů, nemá pro ni místo-to je ta nadbytečnost ? i když místo ní je nová a nejedná se o snížení stavu ?? blbý dotaz, že,ale nějak tomu nerozumím ... děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2007 12:12

Jiřka (neregistrovaný)

Re: odstupné nadbytečnost
      Je to přesně ono. Jedná se o snížení stavu, protože nyní jsou ve stavu dvě a on potřebuje jen jednu, jedna z nich je nadbytečná.

• 31. 3. 2007 13:07

anonym (neregistrovaný)

to bylo ode mě blbý, co ? já to brala tak, že ke snížení stavu nedošlo, když tam pořád místo je, pochopila bych, kdyby to místo zrušili, tím by došlo ke snižování stavů, to jo, ale takhle ??

• 31. 3. 2007 14:48

Jiřka (neregistrovaný)

Není to blbý, je lepší se zeptat, když nevím. Nemusí se vždycky rušit pracovní místo - viz uvedený případ. Nebo když se 2 zaměstnanci střídají ve dvou směnách u jednoho stroje a dělají oba tutéž práci a pak má zaměstnavatel práci jen pro jednu směnu, jednoho z nich propustí. Také se neruší to pracovní místo, pouze jeden z nich byl nadbytečný.

• 31. 3. 2007 16:00

anonym (neregistrovaný)

díky, paní jiřko, jste millá :) to je tak, když o tom začnu zbytečně moc přemýšlet, hezký den !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).