Prosim mzdove-nemoc do 31.3. nastup 2.4.

• (neregistrovaný)

1. 4. 2007 12:50

Dobry den, moc bych prosil nekoho kdo dela mzdy at mi vysvetli jak se pocita mzda nekomu kdo byl v breznu nemocen presne do 31.3. coz byla sobota a nastoupil az 2.4. v pondeli. Za brezen je mi to jasne, ale co za duben? Ma narok na plnou mzdu?

dekuji za odpoved, Ivan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2007 14:40

Jana (neregistrovaný)

Re: Prosim mzdove-nemoc do 31.3. nastup
      Nárok na plnou mzdu máte,pokud odpracujete všechny hodiny,ale přijdete o 1den dovolené a 1 den vám bude chybět do nároku na důchod,což je asi v tuto dobu bezpředmětné.

• 1. 4. 2007 15:13

K (neregistrovaný)

Proč by měl přijít o 1 den dovolené?
      Také jsem nepochopila, zda nastupuje do nového PP nebo je to zaměstnanec. Pokud je to zaměstnanec, nemění se nic. Prostě 1.4. je neděle a hotovo.

• 1. 4. 2007 16:00

Olina (neregistrovaný)

Protože když pracujete celý rok,tak se vám počítají celé měsíce,a tudíž když nastoupíte až 2.tak se vám duben nebude počítat do nároku dovolené,pokud byste měl plynulý přechod,tak byste mohl uplatnit dvolenou celou.

• 1. 4. 2007 16:20

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud by nastupoval od 2.4. k novému zaměstnavateli a do posledního března byl zaměstnán jinde, pak by měl po odpracování 60 smně nárok na 1/12 za každý celý měsíc. Za ten by byl považován i duben, protože za přetržku není považován víkend - nevadí, že by mu chyběl den 1.4., protože to byla neděle. Ovšem pokud by byl veden do 1.4. na ÚP a 2.4. nastoupil, pak už by nešlo o celý duben (viz loňský výklad).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).