Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

2. 4. 2007 11:44

Mám velký problém, uzavřeli jsme v r. 2006 se zaměstnancem dohodu o provedení práce na 30.000,- Kč s tím, že bude vyplácena po dobu 6 měsíců, každý měsíc 5.000 Kč. Nevím jak jsem zazmatkovala, ale každý měsíc jsem místo 20% zálohové / nepodepsal prohlášení/ srazila 15% srážkovou. Tu jsem také odvedla na FÚ. A nevím co teď s tím, opravit v každém měsíci, a rozdíl odvést na FÚ? A jak u zaměstnance? Děkuji za každý názor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2007 11:52

xy (neregistrovaný)

Re: dohoda o provedení práce
      pokud jste vypláceli HM 5000,-- Kč/měs. (dotyčný neměl podepsané daň.prohlášení), pak jste sráželi správně srážkovou (15%) daň
      pokud byste platili 5001,-- Kč a více HM/měs., odváděli byste zálohovou (nejméně 20% daň)

• 2. 4. 2007 12:47

Jana (neregistrovaný)

Takže nezáleží na tom, na kolik je uzavřena celková dohoda, ale pokud budu vyplácet 6 měsíců /ne najednou 30.000ú/ po 5.000 Kč měsíčně srážím 15% da?.

• 2. 4. 2007 14:16

xy (neregistrovaný)

ano, pro odvod daně záleží na měsíčním vyúčtování mzdy
      je to to samé jako když u Vás má zaměstnanec podepsané daň.prohlášení a potom po ukončení PP(když už u Vás není zaměstnán) doplácíte mzdu - také srážíte daň jako při nepodepsaném prohlášení - do 5000,-- Kč HM/měs. = 15% (srážková) daň, nad 5000,-- Kč HM/měs. = zálohová nejméně ve výši 20%

• 2. 4. 2007 16:48

Jana (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď, zmátla mě diskuse viz.níže - také podobný případ

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).