Re: pracovní smlouva - zaměstnanci
Tazatel možná nestojí o pružnou pracovní dobu, vzhledem k tomu, že je z ní jelen. Možná by mu vyhovovalo spíš konto pracovní doby, § 86. To je novinka, s tím zatím mnoho zkušeností není, narozdíl od pružné pracovní doby, která funguje už mnoho let. Pročtěte a popřemýšlejte.
Re: pracovní smlouva - zaměstnanci
Moc by mě zajímalo jak v praxi použít konto pracovní doby.
Mám asi takovou představu, že pracovník má stále stejnou měsíční mzdu a měl by pracovat max. 40 hod. týdně. V evidenci docházky se eviduje skutečně odpracovaná doba a přesčasy. Za určitou dobu (teď momentálně nevím za jak dlouho) se spočítá kolik skutečně odpracoval a přesčasy se mu proplatí. Prosím ozvěte se někdo kdo používá konto pracovní doby. Díky a hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2007 11:47
Dobrý den, prosím o radu zkušené!!! Chceme zaměstnat ve firmě pracovníky, kteří by neměli pevně stanovenou pracovní dobu.
Co se v tomto případě píše do pracovní smlouvy? V zákoníku práce je § 85, který dovoluje stanovit volitelnou pracovní dobu, ale zároveň musí být stanovena i základní pracovní doba, tj. kdy musí být zaměstnanec fyzicky přítomen na pracovišti. Jsem z toho jelen. Poradí někdo? Předem děkuji.