Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
5. 4. 2007 7:42
Zřejmě jsem udělal pěknou blbost. V roce 2006 jsem od dubna do června fakturoval nájemné Fortuně (ve smlouvě je výpočet nájemného + poznámka, že nad rámec nájemného bude uhrazen paušál 1000 Kč). Podklady jsem dostal od Fortuny a já jsem měl vystavit pouze fakturu. Vystavil jsem fakturu za nájemné na celkovou částku včetně paušálu a uvedl, že se jedná o osvobozené plnění. Myslím, že fakturace měla být ve dvou částkách:
1) nájemné (bez DPH) jako osvobozené plnění
2) Kč 1000,- včetně 19% DPH = za služby - a příslušnou DPH odvést. Jsem z toho celý špatný. Naštěstí se jedná pouze o tři faktury a DPH není tak vysoké. Dalo by se to nějak napravit? Poradíte? Díky a hezký sluníčkový den.