Výplatní pásky

• (neregistrovaný)

11. 4. 2007 13:00

Ahoj, chtěla bych se jen zeptat, zda má zaměstnavatel povinnost dávat zaměstnancům výplatní pásky. Můj bratr je zaměstnaný u jedné SW firmy a nedostávají výplatní pásky,pracuje tam již rok. A také se chci zeptat, pokud by výplatní pásky posílal zaměstnavatel do složky každého zaměstnance v intranetu, zda tím něco neporušeje, protože každý může shlédnout výplatní pásku svého kolegy... Tak to má zase má kamarádka a ptala se mě na to, ale vy jste všichni chytřejší, než já, prosím, poraďte. Děkuji!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2007 13:07

Blanka (neregistrovaný)

Re: Výplatní pásky
      Zákoník práce - § 142, odst. 4:
      Při měsíčním vyúčtování mzdy nebo platu je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci písemný doklad obsahující údaje o jednotlivých složkách mzdy nebo platu a o provedených srážkách. Na žádost zaměstnance předloží zaměstnavatel doklady, na jejichž základě mzdu nebo plat vypočetl.

• 11. 4. 2007 22:40

Verča (neregistrovaný)

Re: Výplatní pásky
      Vydat ale neznamená poslat. Takže klidně je někdo někde štosuje a čeká a čeká, zda si je někde vyzvedne.
      Uveřejňovat na intranetu volně přístupné informace o mzdě je jistě špatně - co takhle zákon o ochraně osobních údajů?? Proč myslíte, že se nově už neuvádí příjem na potvrzení o zaměstnání?? Ale pouze na vyžádání ve zvláštní příloze??

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).