Dovolená po půl dnech

• (neregistrovaný)

16. 4. 2007 8:16

Dobrý den,
    mohou si zaměstnanci brát dovolenou po půl dnech?
    Případně jim to vaše firma umožňuje a za jakých jiných podmínek? My jsme to tolerovali, ale teď už si jeden zaměstnanec chce v letošním roce brát čtvrtý půl den dovolené a to se mi zdá přece jen moc, zvlášť když má každý v jiném měsíci.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2007 8:57

iveta (neregistrovaný)

Re: Dovolená po půl dnech
      u nás se to teda dělá taky, ale opravdu ve vyjímečných případech a určitě ne aby si vzal jeden půl den v jednom měsíci a druhý v dalším měsíci, byly tady u nás k tomu připomínky, tak v tom lepším případě když si někdo vezme 1/2 dne dovolené tak si druhý 1/2 den dovolené vybere ještě v tom samém týdnu, v tom horším případě si to vybere v tom daném měsíci, ale aby 1/2 byla třeba v dubnu a druhou půlku si vybíral třeba v květnu to u nás teda neexistuje a nevím aspoň nám to tu tvrdí, že když není 1/2 dne dovolené oficiálně na výplatní pásce, tak na to nárok nemáme (třeba když někdo nastoupí do nového zaměstnání a podle počtu dní mu vznikne automaticky 1/2dne dovolené)

• 16. 4. 2007 9:56

L. (neregistrovaný)

My si 1/2 dovolené smíme vzít, ale tu druhou polovinu si musíme vybrat do konce měsíce. Pokud to nestihneme tak ztrácíme nárok.

• 16. 4. 2007 10:05

Líba (neregistrovaný)

Zajímalo by mne, kde mají podobná nařízení oporu v zákoně. Zdůvodnili vám to nějak? Podle mne, pokud tomu nebrání provozní důvody, tak žádná administrativní překážka ve vybírání půldne dovolené neexistuje.

• 16. 4. 2007 11:07

Míša (neregistrovaný)

Taky si myslím.V zákoníku práce je jen uvedeno....pokud se zaměstnavatel se zaměstnancem nedohodne jinak.....My půldny dáváme úplně běžně.Většinou to zaměstnanci chtějí na vyřízení řidičáku,přepis auta apod.

• 16. 4. 2007 11:56

Marie (neregistrovaný)

U nás se také půldny dávají běžně a je úplně jedno, jestli si převádím do příštího roku např. 2,5 dne nebo celé 3 dny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).