Re: svědečné - lze čerpat dovolenou?
Soud vám nebude refundovat mzdu zaměstnance za dobu strávenou u soudu? Pokud ano, bude tento den proplacen zaměstnanci průměrem na dovolenou, ovšem z nároku na dovolenou se mu nebude odečítat. Výši této náhrady mzdy by vám měl soud refundovat na základě vašeho potvrzení.
Předpokládám, že svědečné (i když jsem o tom ještě nikdy neslyšela) není příjem podléhající zdanění, tedy by vás při RZD neměl zajímat.
Re: svědečné - lze čerpat dovolenou?
toto svědečné proplatí /refunduje / soud Vaší firmě a vy pracovníkovi tento den budete normálně platit průměrem jako dovolenou, ale dovolenou by čerpat neměl, spíše placené náhradní volno a tento příjem bude pro pracovníka jako normální mzda, akorát vy na základě refundační faktury kterou vystavíte soudu dostanete tuto mzdu nahrazenou, nebude tedy z Vašich zdrojů. Snad jsem to dost jasně vysvětlila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2007 10:10
Prosím - zaměstnanec byl celý den u soudu jako svědek. Potvrdila jsem mu hrubý průměrný hodinový výdělek.
Zaměstnanec si na tento den zažádal o dovolenou a za firmu jsem mu ji postkytla. Má na to nárok? Nebo MUSÍ být neplacené volno - pokud ano - proč?
Jak postupovat při ročním zúčtování - musí mi výši svědečného říct nebo se tato částka nezapočítává do příjmu?
Děkuji.