Dobropis-poraďtě prosím

• (neregistrovaný)

18. 4. 2007 18:04

Dobrý den,
    účtuji o nájmu vozu každý měsíc celý rok. Vždy na začátku roku se určí cena a tou se účtuje celý rok. Nyní si ale šéfová/majitelka vymyslela, tu cenu přepsat-snížit (u všech faktur od začátku roku). Já už mám ale leden a únor uzavřený pro účely DPH. Můžu vystavit dobropis věcně související s lednem a únorem do března, nebo mám dobropis vystavit každý zvlášť a udělat ke každému měsíci (leden a únor) dodatečné přiznání k DPH????
    Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 4. 2007 18:13

Jana (neregistrovaný)

Re: Dobropis-poraďtě prosím
      Přiznání DPH musíte dát až do 25.4.tak si to opravte a jestli jste ho už poslala,tak pošlete opravné a máte to nejjednodušší,jestli děláte měsíční,tak jedině dobropisem

• 18. 4. 2007 19:25

Renata (neregistrovaný)

Pokud šéfová rozhodla o snížení ceny nájmu vozu až nyní, já bych v té 3.neuzavřené faktuře účtovala novou cenu nájmu sníženou o rozdíly neodečtené v prvních dvou. Jako jedinou a konečnou cenu včetně DPH a se zdanitelným plněním v 3.měsíci.
      Tím pádem by odpadlo řešení dobropisem, posílání nových , opravených faktur odběrateli a opravné přiznání na Fú. Pokud to tedy šéfová dovolí, ale neměla si vzpomenout dříve????

• 19. 4. 2007 6:28

Jája (neregistrovaný)

Kdybych tedy tuto situaci řešila dobropisem (jak majitelka chtěla), musím jej "daňově" zařadit zvlášť ještě do měsíců ke kterým patří (a tudíž udělat dodatečné přiznání)??? Nemůžu napsat dobropis, kde bych napsala, že je to za měsíc leden a únor a zařadit ji daňově pro DPH do března? S dobropisy bohužel opravdu nemám moc zkušenosti.

• 19. 4. 2007 7:51

mk (neregistrovaný)

Dobropis se zaučtovává až dnem doručení,prokazatelného převzetí

• 19. 4. 2007 9:25

VV (neregistrovaný)

Dobropis představuje samostatné zd. plnění a není třeba dělat dodatečné přiznání. Můžete napsat jen jeden dobropis , ale musí tam být uvedeny faktury, kterých se to týká. Do daňového přiznání můžete promítnout až prokazatelně doručíte plátci (nejlépe, když ho pošlete 2x a požádáte o potvrzení, že zúčtovali)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).