Re: Nájem, služby a DUZP
No to je tedy kombinace. Nechce se mi to hledat, ale myslím že podstatnější je vedení účetnictví. Takže na zálohovou platbu poskytnu proforma fakturu, zálohovou fakturu, nebo platí na základě smouvy. Až mi dojdou peníze vystavím doklad k přijaté platbě vč. DPH.
V podstatě nic neporušují, vystaví-li ten doklad předem a odvedou daň. Nic se nemůže stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2007 10:12
Problém-snad naleznu řešení. Naše firma má v majetku nebytové prostory-kanceláře, obchod. Tyto pronajímá na základě nájemní smlouvy, ve které uvedeno nájemné Základ + DPH, fakturuje měsíčně jedné firmě a čtvrletně druhé firmě, a dále je zde uvedena záloha na služby jako jsou energie(teplo, elektřina), vodné, stočné, odvoz odpadu, aj.
Tyto fakturuje měsíčně Základ + DPH. No, a toto mi nějak nejde dohromady se zákonem o DPH. Záloha na energie a fakturace i DPH? Lze či nelze? Nebo jsem už úplně mimo. Děkuji.