Re: Nájem, služby a DUZP
No to je tedy kombinace. Nechce se mi to hledat, ale myslím že podstatnější je vedení účetnictví. Takže na zálohovou platbu poskytnu proforma fakturu, zálohovou fakturu, nebo platí na základě smouvy. Až mi dojdou peníze vystavím doklad k přijaté platbě vč. DPH.
V podstatě nic neporušují, vystaví-li ten doklad předem a odvedou daň. Nic se nemůže stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
19. 4. 2007 10:12
Problém-snad naleznu řešení. Naše firma má v majetku nebytové prostory-kanceláře, obchod. Tyto pronajímá na základě nájemní smlouvy, ve které uvedeno nájemné Základ + DPH, fakturuje měsíčně jedné firmě a čtvrletně druhé firmě, a dále je zde uvedena záloha na služby jako jsou energie(teplo, elektřina), vodné, stočné, odvoz odpadu, aj.
Tyto fakturuje měsíčně Základ + DPH. No, a toto mi nějak nejde dohromady se zákonem o DPH. Záloha na energie a fakturace i DPH? Lze či nelze? Nebo jsem už úplně mimo. Děkuji.