Re: dodatečné DPH, prosím o pomoc!!
DPH můžete na vstupu uplatnit jen v kalendářním roce UZP. Jinak jen dodatečným DP k DPH. V DE můžete uplatnit jako daňový výdaj pouze to, co jste uhradili (zjednodušeně řečeno). Pokud jste uhradili až v letošním roce, pak si můžete dát celou / včt.neuplatněného DPH/ do daň.výdajů 2007. Pokud jste uhradili v loni, pak to tam letos daňově nenacpete. Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2007 13:00
Mám v loňském roce zaúčtovanou fakturu jen na část faktury. jsem plátce DPH(čtvrtletně) a vedu DE.Špatně jsem opsala údaje. a teď jsem přišla na tuto chybu. faktura je dodnes neuhrazena (jak zaúčtovaná část tak i nezaúčtovaná). DPH za 4. čvtrletí podáno v termínu do 25.1.2007, účetnictví loňského roku uzavřeno. Jak mám postupovat, abych mohla uplatnit zbývající část faktury v DPH a jak zaevidovat fakturu-chybějící platbu v účetnictví? A platba ,ta kterou jsem neuvedla v účetnictví loň. roku 2006, mohu to uplatnit jako náklad v roce letočním 2007?
Děkuji
Iva