Re: DE-nálež.daň.dokladu
nelíbí se mi, že to není upřesněné: dle § 11 Zák.o účetnictví-účetní dokl.musí obsahovat : obsah účetního případu.
dle zmiňovaného §28 Zák.o DPH zjednoduš.daň doklad rozsah a předmě zd.plnění........
Ale já si nestěžuji, já jen odpovídám, zda to finančák uznal nebo ne. Bylo to tři roky zpátky a jak to dokázat? To, že by nám tam někdo dopsal, za co to bylo by bylo stejně fiktivní. Jak říkám, běžně nakupujeme kanc. potřeby na fakturu, tohle se rychle něco kupovalo, někdo přinesl doklad a v tu chvíli jsme to neřešili. Ale, jak říkám, byl to jediný nedostatek a tak jsme to víc neřešili.
kdyby to ten, kdo to vystavil, posléze doplnil, co by na tom bylo fiktivního???
a navíc, mám dojem, že "kancelářské potřeby" jsou takto uvedené i v skp, takže se jedná o jasný obsah účetního případu. postup fú měl být: pokud vznikly pochybnosti, vyzvat k doplnění či prokázání:-)
Také mám podobnou zkušenost a raději vidím, když je na paragonech přesně označené zboží. Co kdyby se něco reklamovalo? Sice takový paragon zaúčtuji, nevracím a nedělám s tím problémy, ale upozorním na možné riziko. To je jako s doklady z knihkupectví, kde na Kamásutru klidně napíší "odborná literatura". Jana F.
Re: OT: Šmoulujeme v zákonech
Dobrý je taky Zákona o správě daní a poplatků vs. Kámasútra :
§ 34c ochrana před nečinností
§36 vyhledávací činnost
§ 34 součinnost třetích osob
horší jsou
§30 náklady řízení
§35 ukončení činnosti
§38 pozastavení činnosti
a pokud nebudete spokojeni, pak můžete použít
§43 vytýkací řízení
§51 stížnost
a možná za pomoci
§56a-použití mimořádných opravných prostředků
dojde i na § 54- obnova řízení.
Přeji Vám krásný den, moc se mi ta vaše debata líbila ! Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2007 12:07
plátce DPH mi přinesl ke zpracování přiznání DPH paragon / na vstupu - nákup / s tímto změmí :
Kancelářské potřeby 750 Kč
DPH 19%
podle mého názoru to finančák vyhodí, mám ho poslat zpět do prodejny k přepisu, nebo postačí, když to rozepíše sám ?