Příjem zaměstnance z úřadu práce

• (neregistrovaný)

3. 5. 2007 14:56

Mám dotaz,jestliže zaměstnáme zaměstnance,který byl evidován na úřadě práce ,máme nárok na dotaci.Jestliže ano,v jaké výši a co proto musím udělat? Můžeme žádat zpětně- v srpnu a září jsme zaměstnali 2 pracovníky z úřadu práce.
    Děkuji za informaci

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 5. 2007 15:27

Karel (neregistrovaný)

Re: Příjem zaměstnance z úřadu práce
      Zadat muzete, ale az Vam reknou co musite obehat vykaslete se na to.
      Ja chtel dotaci na zamestnani CID - kdyz mi rekli co vsechno chteji, tak jsem jim rekl, at mu praci najdou sami a nevzal jsem ho.

• 3. 5. 2007 16:02

Jana (neregistrovaný)

I my jsme měli několikrát z ÚP zaměstnance a nikdy jsme nic nedostali

• 3. 5. 2007 16:08

Jana (neregistrovaný)

Zpětně žádat o dotaci nelze. A jak mi řekla paní z ÚP, záleží na tom jak byl dlouho ten člověk nezaměstnaný (min. 3 měsíce), pak se rozhoduje o dotaci, ke které, jak píší předcházející příspěvky, je spousta papíru. Záleží i na každém ÚP.

• 3. 5. 2007 16:35

Zuzik (neregistrovaný)

Hlavně záleží na tom, jaké má ÚP možnosti v nabídce dotací. Dotačních titulů je více a každý musí splňovat určitá kritéria. Nejlépe uděláte, když se budete informovat na Vašem ÚP a tam dostanete konkrétní odpověď. Můžou to být dotace na mzdu na zřízení nového prac.místa nebo na veřejně prospěšné práce, nebo příspěvek na nákup investic při zřízení nového prac.místa. Podle jejich instrukcí si musíte podat žádost a k ní přiložit potvrzení o bezdlužnosti FÚ, sociálky, zdrav.pojišťovny a pokud máte zaměstnance tak všech zdrav.pojišťoven zaměstnanců a čestné prohlášení že nedlužíte u jiných ZP. Aktuální výpis z OR či ŽL, případně i smlouvu o zřízení bank.účtu. ÚP pak rozhodne, zda a kolik buď lidí nebo financí Vám poskytne. Pak teprve můžete vybírat z nabídky ÚP a až si vyberete ( podle kritérií co Vám dají-třeba musí být v evidenci 2 rokuy apod.), pak s vámi ÚP teprve sepíše smlouvu na dotaci. Musíte dodržovat všechny podmínky smlouvy, jinak musíte zpětně dotaci vracet a fakticky na to chodí kontroly. Zpětně to ale opravdu nejde.
      A pokud jsem Vás ještě doteď neodradila, pak vězte, že až si projdete celou touhle administrativní mašinérií, tak ještě nemáte vyhráno, protože bude papírování i nadále a nebudete mít záruku, že si nevyberete nějakého šmejda. Zuzik

• 3. 5. 2007 17:35

MM (neregistrovaný)

Jenom doplním. V zásadě je to tak, jak píšete. Ale z vlastní zkušenosti vím, že to není až takový problém.
      A úplně bez problému to je, pokud máte už někoho vyhlídnutého a je z tzv. rizikové (nebo jak tomu říkají) skupiny - tedy do 25 let nebo na 50 let. Těch se potřebují na ÚP zbavit.
      Stačilo se na ÚP telef. domluvit, že mám zájem zaměstnat jednoho jejich těžko umístitelného člověka. Potřebné doklady k vyplnění zaslali obratem poštou. Potvrzení o bezdlužnosti je na formulářích od ÚP, aby se na úřadech nemuselo nic platit. Zdrav. pojišťovny a OSSZ vystaví potvrzení na počkání, financové a celníci zaslali poštou do 3 dnů. Vyplněná žádost o příspěvek spolu s příslušnými potvrzeními + originál ŽL + potvrzení z banky, že je u nich veden váš účet (smlouva o vedení BÚ se mi někam zatoulala) se dopraví na ÚP. Oni do týdne rozhodnou - mají na to komisi. Ale už při samotném zahájení jednání s ÚP je jasné, že pokud člověk, o kterého máte zájem, splňuje kritéria (to vám hned na začátku řeknou), tak příspěvek dostanete. Poté už jen podpis smlouvy, při kterém nafasujete tiskopisy na každoměsíční zúčtování mzdy.
      Člověk musí dostat smlouvu na dobu neurčitou, tříměsíční zkušební dobu a zaručenou mzdu. Pracovní poměr s ním samozřejmě můžete skončit kdykoliv bez nějakých sankcí, pouze tím končí výplata příspěvku. Ve smlouvě není nikde napsáno, že ho musíte zaměstnávat nějakou přesně stanovenou dobu. Toť vše...

• 3. 5. 2007 17:55

Karel (neregistrovaný)

Pro MM - jestli tomu rikate, ze to nic neni :-))
      I ja mel vyhlidnuteho CID - ale abych toto vse obehal bych musel najmout jednu silu. Cili jim ten CID zustal.

Jinak co je statu do toho, jestli dluzim soukromemu subjektu?
      Myslim zdravotni pojistovny. Je to zbytecna buze... a urednici si jen udrzuji nejakou raci.
      V dnesni dobe jde vse elektornicky, tak at se urednik snazi. :-))

• 3. 5. 2007 18:04

Zuzik (neregistrovaný)

My bereme každý rok 6 lidí na VPP a můžu vám říct, že je to rok od roku horší. Já osobně vidím dva problémy :
      ten jeden je, že se asi člověk kvůli jednomu příspěvku takhle honit nebude
      a ten druhý vidím na straně rizika - koho si vlastně vezmu (ne za muže).
      Každý rok z těch 6-ti lidí je jeden, který stojí za h... a snaží se s tím buď vykývat ( jde na marodku) nebo je to nemakačenko. Na druhou stranu je fakt, že už u nás z těch za ty roky braných lidí zůstalo docela dost stálých pracovníků. Takže je jen otázka, na koho při výběru jen jednoho člověka padnete, jestli budete mít šťastnou ruku nebo prostě smůlu.
      Papírování se opravdu dá zvládnout, ale berte nás s rezervou, my už v tom umíme chodit. Já jen, abyste byli připraveni ! Lovu zdar ! Zuzik

• 3. 5. 2007 19:16

MM (neregistrovaný)

Jasně, riziko je tady vždy, nikdo do toho druhého nevidí:)) Koneckonců v dnešní době mám stále větší pocit, že lidem se prostě dělat nechce - koukám na to z pozice zaměstnavatele.
      Ještě k tématu - já jsem s ÚP jednala o konkrétní dívčině, kterou jsem znala a proto mi stálo za to, příspěvek si "vyběhat". Vzala bych ji i bez příspěvku:)) Ale vzhledem k tomu, že státu sypu dost do korýtka, tak zase s obzvláštním potěšením něco vydundám zpátky.
      Pro Karla - opravdu to nebylo vůbec strašné, zvládla jsem to (oběhnout příslušné úřady s potvrzeními )za 2 hodiny.

• 3. 5. 2007 19:21

Janina (neregistrovaný)

Souhlasím, oběhnout se to dá celkem v pohodě, ale mi vyřizovali příspěvek také na konkrétního člověka.

• 4. 5. 2007 7:58

Karel (neregistrovaný)

Ja Vam verim, ale kdyz mi ta urednice jeste rekla, ze i kdyz si to vybeham, ze nemam zadnou jistotu, ze dotaci na CID dostanu, a kdyz, tak treba jen na 3 mesice.
      NO nic, neresim. :-)
      Preji vsem hezky den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).