Mzdové - OŘÍŠEK zaměstnanec!

• (neregistrovaný)

8. 5. 2007 10:56

Dobrý den,
    zaměstnanec nastoupil k nám do zaměstnání na pracovní smlouvu 1.2.2007 na dobu neuřčitou.
    V únoru nutně potřeboval 4 dny dovolené, tak mu jej zaměstnavatel dal, i když na ně neměl nárok, ale říkal si, že do konce roku si ji stejně vybere, tak je jedno kdy.
    TAK a z našeho zaměstnance se vyklubalo pěkné kvítko. Samo, že zaměstnavatel mu na dobré reference nedal ani 2-měs. zkušební dobu.
    V březnu odpracoval pouze 9 dnů tj. 72hod. ( 70,-Kč/ hod.), pak si vzal 3 dny neplacené volno a zbytek měs. od 19. 3 měl do 30. 4 neschopenku.
    Naštěstí se ze zaměstnavatelem dohodl a pracovní poměr byl ukončen dohodou a to k 30. 4. 2007. Od 1. 4 je evidován na ÚP!!
    NYNÍ, jak dovolenou, která mu byla proplacena v únoru mu odečíst ze mzdy v měs. březenu?? Jde to vůbec a jakým způsobem???? V měs. únor měl za 4 dny náhradu 2.240,-, která podléhala SP, ZP a záloze na daň z příjmu.

Vychází mi za měs. březen: hrubá mzda 5.040,-, sp 404, zp 331 a ČM 4.305,-Kč.

A ještě nakonec nám v březnu přišli na něj dvě exekucetj. jdena od soudu na 2.500,- a druhá od exekutora ve výši 20.500,-, obě jsou nepřednostní pohledávky, ale předpokládám, že když má dotyčný tak malou ČM, není z čeho srážet!!!

Moc Vám děkui

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 5. 2007 11:31

Jana (neregistrovaný)

Re: Mzdové - OŘÍŠEK zaměstnanec!
      Mzdu za březen už má dávno vyplacenou nebo jste se překlepla a mzdu za duben nějakou má? Pokud můžete mzdu opravit,tak mu tu dovolenou opravte,na ÚP zavolejte a zablokujte mu dávky z Ú P,na exekutorský úřad napiště,že u vás skončil a že bude na UP, zápočťák mu také vystavte do 30.4.,kdy mu končí PP,ale jen nechápu,jakto,že ještě nemáte proúčtované mzdy za březen,když se už dělají výplaty za duben?

• 8. 5. 2007 13:40

m* (neregistrovaný)

**************Já vím, že se už dělají mzdy za duben. Já jenom potřebuji opravit březen tím, že potřebuji vyúčtovat tu proplacenou dovolenou!!! A to potřebuji poradit, jak to mám správně vypočítat, kolik ve skutečnosti bude ČM.
      dĚKUJI

• 8. 5. 2007 16:41

Jana (neregistrovaný)

5040x8%=404,-, 5040x4,5%´227,-, tz. 5040-404-227 ´=4409Kč,danˇ530Kč,+ sleva na poplatníka,jestli měl podepsané prohlášení vznikne při vyúčtování ještě+ 60,.Kč rozdíl daně,nevím,z čeho jste spočítala ZP 331,-Kč?

• 8. 5. 2007 17:27

Jitka_D (neregistrovaný)

Při zvýšení základu pro odvod ZP o 3 dny neplaceného volna dojde ke zvýšení odvodu ZP, tazatelka nejspíše založila v programu použití zvýšení ZP - zaměstnanec hradí celé, tzn. vychází 331,- (mě tedy vychází 332,- zaokr.) , při zvýšení ZP bez zadání "zaměstnanec hradí celé ZP" vyjde odvod ZP 262,-
      1/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).