Re: změna zaměstnání a dovolená
Ale ve výkladu starého ZP je přímo stanoveno, že dny pracovního klidu. so, ne a svátky nejsou přerušení zaměstnání pro tyto účely a v novém ZP ve výkladu k § 216 se píše že se toto beze zbytku přejímá do nového ZP. Tak by stejně mělo platit nástup u dvou zaměstnavatlů v průběhu měsíce a navázání nového prac. p. u stejného zaměstnavatele. Máte někdo jiný názor ??
Ve vykladu k § 216 je doslova " .....pokud nejsou mezi zamestnavateli dny, v nich by některý z uvedených pracovních poměrů netrval. "
A pracovní poměr v pretržce o víkendu netrvá.
Vím je to jenom výklad, protože v samém vykladu je " §216 odst. 1-4 se přejímá beze změny předchozí úprava" .
Já mám ZP a tam se ve výkladu k § 216 praví: podmínka "bezprostředně navazující vznik nového prac. poměru" je splněna v případě skončení jednoho prac. poměru a uzavřením nového prac. poměru u stejného zaměstnavatele za předpokladu, že zaměstnanec nastoupil k výkonu práce prvním prac. dnem po skončení předch. pracovního poměru. Uvedená podmínka bude považována za splněnou i v případě, že mezi skončením předchozího prac. poměru a vznikem nového prac. poměru zaměstnance k témuž zaměstnavateli byly dny pracovního klidu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2007 10:06
Platí i podle nového ZP při změně zaměstnání, že když jsem skončila 4. května /pátek/ u jednoho zaměstnavatele a 7. května pondělí nastoupila u nového zaměstnavatle, že za květen dostanu dovolenou od nového zaměstnavatele ?