Zaměstnanec - nemoc x lékař - informace

• (neregistrovaný)

17. 5. 2007 9:04

Pěkný den,

chtěla jsem požádat o radu ohledně naší zaměstnankyně (vedoucí funkce) V současné době je ve výpovědní době. V pondělí nepřišla do práce (poslala zprávu, že má paragraf na dítě a ve středu jde na kontrolu. Ve čtvrtek měla dorazit) Dnes ovšem nepřišla. Volala jsem ošetřující lékařce od kdy je paragraf vystaven a kdy je další kontrola u lékaře.
    Paní doktorka mě však začala urážet a nechtěla žádné datumy sdělit.
    Jedná se mi o to, že jsme se dostali do situace, kdy naše zaměstnankyně podává nepravdivé informace a jaká je tedy možnost je ověřit.

Děkuji za jakákoli vyjádření.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2007 9:34

beta (neregistrovaný)

Re: Zaměstnanec - nemoc x lékař - inform
      u lékaře žádná, ten nemá povinnost vám sdělit, někde jsem četla, že nově právnic. a FO jsou povinny poskytnout zaměstnancům součinnost ke splnění oznamovací povinnosti -ale tím jsou spíše myšlena potvrzení od lékaře k prokázání doby strávené na ošetření, ne §, ale zase jen zaměstnanci - ne zaměstnavateli a pokud nemáte ošetřeno ve vnitřním předpise dobu, dokdy musí překážku v práci oznámit, nic asi nezmůžete.

• 17. 5. 2007 10:52

Jiřka (neregistrovaný)

Je povinností zaměstnance doručit zaměstnavateli neschopenku nebo ošeřovačku bez zbytečných průtahů, protože tento doklad slouží i k omluvě jeho nepřítomnosti.

• 17. 5. 2007 12:17

Sylva (neregistrovaný)

Já bych jí asi napsala dopis, že pokud nic nedoloží, považujeme toto za neomluvenou absenci se všemi důsledky.

• 17. 5. 2007 15:32

Bára (neregistrovaný)

Děkuji moc za Vaše názory a rady. Bára

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).