Re: MD 37 týdnů
Nevím, o jakém příspěvku je řeč, takže neznám souvislosti, ale napadá mě, jestli nemůže být problém v nesouladu doby pobírání mateřské od sociálky (37 týdnů i pro osamělé zaměstnankyně) a délky mateřské dovolené u zaměstnavatele (pro osamělé zaměstnankyně pouze 28 týdnů). Potom by došlo k tomu, že po skončení mateřské dovolené nemůže žena nastoupit na dovolenou na zotavenou, protože stále čerpá peněžitou pomoc v mateřství, takže nastoupí dovolenou rodičovskou a po skončení čerpání peněžité pomoci ji už ze zákona nemusí zaměstnavatel umožnit přerušení rodičovské dovolené a čerpání dovolené mateřské. S tím souvisí i to, že doba mezi 29-37 týdnem pobírání peněžité pomoci by se neměla počítat jako odpracovaná, protože už se u zaměstnavatele nejedná o mateřskou dovolenou.
To je teda jenom moje úvaha, nevím, jak by na to koukal právník.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 5. 2007 13:05
V dřívějším příspěvku jsem si tady přečetla, že dovolená na zotavenou čerpána po 37 týdenní mateřské dovolené /MD začala loni/ se krátí. Z čeho to plyne a jak se krátí ? To není nárok si mezi MD a RD v tomto případě vyčerpat celou dovolenou na zotavenou ?