MD 37 týdnů

• (neregistrovaný)

17. 5. 2007 13:05

V dřívějším příspěvku jsem si tady přečetla, že dovolená na zotavenou čerpána po 37 týdenní mateřské dovolené /MD začala loni/ se krátí. Z čeho to plyne a jak se krátí ? To není nárok si mezi MD a RD v tomto případě vyčerpat celou dovolenou na zotavenou ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2007 13:59

Sylva (neregistrovaný)

Re: MD 37 týdnů
      Já jsem to nikde nečetla.Vždy se píše řádná dovolená bezprostředně navazující na mateřskou dovolenou se nekrátí.
      V zákoníku práce o tom není ani zmínka.

• 17. 5. 2007 18:40

M.H. (neregistrovaný)

Re: MD 37 týdnů
      Nevím, o jakém příspěvku je řeč, takže neznám souvislosti, ale napadá mě, jestli nemůže být problém v nesouladu doby pobírání mateřské od sociálky (37 týdnů i pro osamělé zaměstnankyně) a délky mateřské dovolené u zaměstnavatele (pro osamělé zaměstnankyně pouze 28 týdnů). Potom by došlo k tomu, že po skončení mateřské dovolené nemůže žena nastoupit na dovolenou na zotavenou, protože stále čerpá peněžitou pomoc v mateřství, takže nastoupí dovolenou rodičovskou a po skončení čerpání peněžité pomoci ji už ze zákona nemusí zaměstnavatel umožnit přerušení rodičovské dovolené a čerpání dovolené mateřské. S tím souvisí i to, že doba mezi 29-37 týdnem pobírání peněžité pomoci by se neměla počítat jako odpracovaná, protože už se u zaměstnavatele nejedná o mateřskou dovolenou.

To je teda jenom moje úvaha, nevím, jak by na to koukal právník.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).