Re: krácení dovlené
Obávám se, že Vás zklamu. Nemoc se jako odpracovaná doba pro nárok na dovolenou nepočítá, peněžitá pomoc v mateřství (PPM) je odprac.doba pro nárok na dovolenou.
V roce 2007 budete čerpat PPM za dobu 29.4. - 30.5. (ukonč. PP)
což je 23prac.dnů. Protože nemáte splněnou podmínku 60 PD odpracovaných v roce 2007, počítá se za každých 21 PD odpracovaných dnů nárok na 1/12 dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 5. 2007 18:18
Dobrý den. Prosím o radu. Od 3.11.2006 do 28.4.2007(včetně) jsem byla v pracovní neschopnosti z důvodu rizikového těhotenství. 29.4.2007 jsem nastoupila mateřskou dovolenou. Pracovní smlouva na dobu určitou u Městského úřadu mi skončí 30.5.2007. Zaměstnavatelem mi byli sděleno, že mám za rok 2007 nárok na proplacení pouze 2 dnů dovolené- počítána jen doba MD-prý se doba prac. neschopnosti nepočítá. Takový názor se mi nezdá. Já si myslím, že dle Zákoníku práce bych měla mít nárok na proplacení celých 5 měsíců v roce 2007. Tj. asi 10 dní. (Za celý rok je dáno u mého zaměstnavatele 25 dnů dovolené.) Případné krácení dovolené by připadlo v úvahu až po 100 pracovních dnech pracovní neschopnosti-toť můj názor. Myslím, že v mém případě nemá zaměstnavatel na krácení dovolené právo. Prosím o radu. Děkuji.