Re: Obědy
>Hezký večer,
>jak je to v případě, že zaměstnanec má dovolenou a
>chodí na obědy? Ty si samozřejmě platí celé sám, já ale
>váhám, jak to zaúčtovat. Příjde mi normálně faktura,
>např. na 10 obědů s příspěvkem a 1 oběd si zaplatí celý
>sám.
>
>Normálně účtuji, když mu firma přispívá:
celá hodnota oběda 527/321 a 343/321, 331/335 a dále 45%
>úhradu od zaměstnance 335/602 a 335/343.
>
>Díky Pavla
A také na tu 527, já to zaúčtovala nejspíš špatně když má dovolenou, protože to mám na 527 55% a uplatnila jsem z toho dph. Jinak pak přes tu 602 a odvod dph z celé částky bez příspěvku zaměstnavatele mám již dobře. Prosím, jak to mám opravit. Jsem z toho jelen. Ještě jednou děkuji Pavla
Ano, takto to účtování to bylo myšleno. Na 527 mám sice 55% daň. náklad, ale oproti tomu celých 100% ve výnosech a odvod dph. DPH na vstupu jsem uplatnila, to si myslím, taky, že je v pořádku i když měl dovolenou. Ještě jednou děkuji za vaši radu, moc jste mi pomohla. Díky Pavla a přeji hezký večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
19. 5. 2007 21:31
Hezký večer,
jak je to v případě, že zaměstnanec má dovolenou a chodí na obědy? Ty si samozřejmě platí celé sám, já ale váhám, jak to zaúčtovat. Příjde mi normálně faktura, např. na 10 obědů s příspěvkem a 1 oběd si zaplatí celý sám.
Normálně účtuji, když mu firma přispívá:
Účtuji 55% 527/321 a 343/321, 331/335 a dále 45% úhradu od zaměstnance 335/602 a 335/343.
Díky Pavla