Re: Být společníkem-druhé zaměstnání?
Koukám, že se Vám nikdo neozval, tak zkusím poradit.
1. problém- rozhodování se řídí společenskou smlouvou. Aby nemohlo dojít k naplnění Vaší obavy, může být ve smlouvě, že valná hromada schvaluje 100% hlasů každé rozhodnutí, nebo vybraná rozhodnutí, to lze s notářem projednat a ošetřit.
2. problém: nevím, jak to chystáte, ale když budete 3 společníci, tak trvejte na tom, že všichni budete jednatelé.Lze ve smlouvě ošetřit a do OR zapsat, zastupování a podepisování vždy min. dva nebo všichni tři, rovněž zajistí notá.
3. Budete-li jednatel, udělejte smlouvy o výkonu funkce a z nich můžete brát fin. prostředky od společnosti. Chcete-li i nadále
ještě ve společnosti pracovat, můžete mít uzavřenu i pracovní smlouvu, ale nesmí to být na řídící činnost shodnou s náplní práce jednatele.
Chcete-li podrobněji, dejte mejl, odepíšu.Uveďte, odkud jste.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 5. 2007 22:36
Dobrý večer,
potřeboval bych radu od vás,odborníků.Jsem v situaci,kdy mi dva známí nabízejí založit s.r.o.,ale já nevím jak by to bylo s rozhodováním,pokud bychom měli stejné podíly a bojím se,aby se někdy nespolčili a nepřehlasovali mě a já bych musel podíl prodat-jim nebo někomu,samozřejmě,kdyby se nám vedlo.A druhá věc které nerozumím je jak bych mohl v této nové firmě pracovat,když jsem normálně zaměstnán a nechci o jisté zaměstnání přijít.Byl bych moc vděčný,za každou radu.Děkuji a hezký den Mirek