Re: Být společníkem-druhé zaměstnání?
Koukám, že se Vám nikdo neozval, tak zkusím poradit.
1. problém- rozhodování se řídí společenskou smlouvou. Aby nemohlo dojít k naplnění Vaší obavy, může být ve smlouvě, že valná hromada schvaluje 100% hlasů každé rozhodnutí, nebo vybraná rozhodnutí, to lze s notářem projednat a ošetřit.
2. problém: nevím, jak to chystáte, ale když budete 3 společníci, tak trvejte na tom, že všichni budete jednatelé.Lze ve smlouvě ošetřit a do OR zapsat, zastupování a podepisování vždy min. dva nebo všichni tři, rovněž zajistí notá.
3. Budete-li jednatel, udělejte smlouvy o výkonu funkce a z nich můžete brát fin. prostředky od společnosti. Chcete-li i nadále
ještě ve společnosti pracovat, můžete mít uzavřenu i pracovní smlouvu, ale nesmí to být na řídící činnost shodnou s náplní práce jednatele.
Chcete-li podrobněji, dejte mejl, odepíšu.Uveďte, odkud jste.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
20. 5. 2007 22:36
Dobrý večer,
potřeboval bych radu od vás,odborníků.Jsem v situaci,kdy mi dva známí nabízejí založit s.r.o.,ale já nevím jak by to bylo s rozhodováním,pokud bychom měli stejné podíly a bojím se,aby se někdy nespolčili a nepřehlasovali mě a já bych musel podíl prodat-jim nebo někomu,samozřejmě,kdyby se nám vedlo.A druhá věc které nerozumím je jak bych mohl v této nové firmě pracovat,když jsem normálně zaměstnán a nechci o jisté zaměstnání přijít.Byl bych moc vděčný,za každou radu.Děkuji a hezký den Mirek