Re: příjmy - co nemusím zdaňovat?
>>Dobrý den,
>>
>>chtěla jsem se zeptat.Dostala jsem na stůl vzor
>>nějaké
>>smlouvy o občanské výpomoci. Pod názvem je uvedeno,
>>že
>>je to dle §10 Zákona o dani z příjmů.Že prý příjmy do
>>20.000,- Kč (brigádník) nemusí zdaňovat.
>>Jenže tento odstavec mluví jen v bodě 3 písm. a, že
>>příjmy do 20.000 se nedaní ale je tam odkaz na
>>paragrat
>>4 a tam se jedná pouze o prodej bytu atd...
>>Nevím tedy, co si tím počít. Kde bych našla příjmy,
>>které fyzická osoba, která nepodniká nemusí zdaňovat?
>>Děkuji
>
>Přijmy dle §10 jsou opravdu osvodozeny do 20 000, ale
>musi to byt jednozarovy nahodily prijem. A tech 20 000 se tyka uhrnu za cely rok,takze pokud budete mit napr. 2 nahodne cinnosti za rok a castka za obe dohromady presahne 20 000,tak uz musite danit.
Re: příjmy - co nemusím zdaňovat?
pokud práce bude mít charakter závislé činnosti tak bych danila vždy, pokud se jedná o občanskou výpomoc a nejde o pracovní poměr tak nedaníte ani částku nad 20 tis. - je to věc každého poplatníka, on těch příjmů podle § 10 může mít za rok více! Vy přece v tomto případě nejste zaměstnavatel - pokud Vám někdo neprokáže opak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 5. 2007 8:32
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat.Dostala jsem na stůl vzor nějaké smlouvy o občanské výpomoci. Pod názvem je uvedeno, že je to dle §10 Zákona o dani z příjmů.Že prý příjmy do 20.000,- Kč (brigádník) nemusí zdaňovat.
Jenže tento odstavec mluví jen v bodě 3 písm. a, že příjmy do 20.000 se nedaní ale je tam odkaz na paragrat 4 a tam se jedná pouze o prodej bytu atd...
Nevím tedy, co si tím počít. Kde bych našla příjmy, které fyzická osoba, která nepodniká nemusí zdaňovat?
Děkuji