Re: příjmy - co nemusím zdaňovat?
>>Dobrý den,
>>
>>chtěla jsem se zeptat.Dostala jsem na stůl vzor
>>nějaké
>>smlouvy o občanské výpomoci. Pod názvem je uvedeno,
>>že
>>je to dle §10 Zákona o dani z příjmů.Že prý příjmy do
>>20.000,- Kč (brigádník) nemusí zdaňovat.
>>Jenže tento odstavec mluví jen v bodě 3 písm. a, že
>>příjmy do 20.000 se nedaní ale je tam odkaz na
>>paragrat
>>4 a tam se jedná pouze o prodej bytu atd...
>>Nevím tedy, co si tím počít. Kde bych našla příjmy,
>>které fyzická osoba, která nepodniká nemusí zdaňovat?
>>Děkuji
>
>Přijmy dle §10 jsou opravdu osvodozeny do 20 000, ale
>musi to byt jednozarovy nahodily prijem. A tech 20 000 se tyka uhrnu za cely rok,takze pokud budete mit napr. 2 nahodne cinnosti za rok a castka za obe dohromady presahne 20 000,tak uz musite danit.
Re: příjmy - co nemusím zdaňovat?
pokud práce bude mít charakter závislé činnosti tak bych danila vždy, pokud se jedná o občanskou výpomoc a nejde o pracovní poměr tak nedaníte ani částku nad 20 tis. - je to věc každého poplatníka, on těch příjmů podle § 10 může mít za rok více! Vy přece v tomto případě nejste zaměstnavatel - pokud Vám někdo neprokáže opak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
21. 5. 2007 8:32
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat.Dostala jsem na stůl vzor nějaké smlouvy o občanské výpomoci. Pod názvem je uvedeno, že je to dle §10 Zákona o dani z příjmů.Že prý příjmy do 20.000,- Kč (brigádník) nemusí zdaňovat.
Jenže tento odstavec mluví jen v bodě 3 písm. a, že příjmy do 20.000 se nedaní ale je tam odkaz na paragrat 4 a tam se jedná pouze o prodej bytu atd...
Nevím tedy, co si tím počít. Kde bych našla příjmy, které fyzická osoba, která nepodniká nemusí zdaňovat?
Děkuji