Re: Nemocenská a rodičovský příspěvek
pokud máte požádáno o neplacené volno do 4 let věku dítěte nemáte po celou tuto dobu nárok na ND; nárok by jste měla pouze v případě, že jste již dříve požádala o NV třeba jen do 30.4. a v květnu jste měla nastoupit do zaměstnání, za květen by Vám již náležely nem. dávky
To je právě to, normálně pracuji a zrovna jsem onemocněla. Pobírám k tomuto i rodičák. Nevím, zda mám nárok na nemocenskou nebo ne. Ať nedojde k nějaké mýlce a pak budu muset případnou nemocenskou vracet a vypadat jako zloděj. Děkuji za odpovědi.
Pokud pracujete máte samozřejmě nárok na nemoc. dávky
http://www.cssz.cz/nemocenske/zamestnani_pozivatele.asp
na této adrese najdete bližší info
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
21. 5. 2007 9:06
Dobrý den, jsem zaměstnaná na HPP, pobírám rodičovský příspěvek na 3,5 leté dítě. Onemocněla jsem. Nemocenský lístek jsem doručila zaměstnavateli, ale co dál? Mám vůbec nárok na nemocenskou, když pobírám rodičák? Děkuji za odpovědi