Re: Zahraniční cesťák-zoufalec:o(
Ještě prosím má nárok na českou dietu? Sčítá se?
Děkuji
Proč myslíte,že se nesčítá. Právě nám na školení říkali,že se sčítá pouze u dvoudenní sl. cest-pokud je to výhodné pro zaměstnance.
Tak už nevím,co je správně a co ne:o(
Četla jsem tu i názor,že se sčítá u sl. cesty na jeden den,což si nemyslím.
Ano, máte pravdu. Tuzemské "cancourky" na počátku a konci uvedené cesty sčítat nelze.
Je to možné například v případě, že je tuzemská cesta rozložena do dvou dnů a pokud by se posuzoval každý den zvlášť, tak by v něm nevznikl nárok na stravné. Například vyrazí na cestu v 19.15 hod.a v půlnoci ještě nebude na pracovní cestě 5 hodin, takže by mu vůbec nevznikl nárok a bude se vracet druhý den ve 4.55 hodin a také by mu nevznikl nárok. Po sečtení doby trvání cesty s následujícím, nebo předchozím kalendářním dnem už má 9hod. a 40 minut a stravné mu tedy náleží.
Nebo vyrazí na cestu v 16.00 a vrátí se ve 4.00 hod. První den 8 hodin cesty a stravné 69,- Kč, druhý den jen 4 hodiny 30 minut, tedy bez nároku na stravné. Po sečtení doby trvání cesty strávil na pracovní cestě 12 hod.30 min. a lze mu přiznat stravné ve výši 106,- Kč. Druhý příklad jsem opsala z odborné literatury:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
21. 5. 2007 10:13
Prosím poradíte, mám v tom zmatek:o(
Zaměstnanec jel na Slovensko v tomto čase:
3.4. výjezd z pracoviště 14:57 h. na hranicích v 17:30 h.
4.4. na hranicích 11:00 h. na pracovišti 15:30 h.
Počítám dobře když:
za 3. 4. vyplatím polovinu dávky (17:30 - 14:57 h.)
za 4. 4. také polovinu (11h.)
A má nárok na české diety, resp. sčítám?
za 3. 4. (2,5h.) a za 4. 4. (4,5h.) = 7 h. či-li nárok na dietu v Kč?
Děkuji všem za pomoc.