Re: DPH - začátečník
Uplatníte so celé DPH. Na odpočet DPH na vstupu máte nárok u všech zdanitelných plnění, která byla uskutečněna od 1.4.2007, tedy od data, kdy vy jste se stal plátcem. Je nepodstatné, že je to za telefonní hovory i z doby, kdy jste ještě plátcem nebyl.
Stejně ale budete postupovat i vy u vámi vystavených FA. Pokud jde o práce nebo služby se zdanitelným plněním od 1.4.2007, pak odvedete DPH z celé fakturované částky a to bez ohledu na skutečnost, že jste např. práce započal již v březnu.
V 1. daňovém přiznání máte možnost odpočtu u zásob a DHM pořízeného od plátců v době 1 roku před regostrací. K tomu je nutno provést inventarizaci zásob.
Re: DPH - začátečník
Uplatníte so celé DPH. Na odpočet DPH na vstupu máte nárok u všech zdanitelných plnění, která byla uskutečněna od 1.4.2007, tedy od data, kdy vy jste se stal plátcem. Je nepodstatné, že je to za telefonní hovory i z doby, kdy jste ještě plátcem nebyl.
Stejně ale budete postupovat i vy u vámi vystavených FA. Pokud jde o práce nebo služby se zdanitelným plněním od 1.4.2007, pak odvedete DPH z celé fakturované částky a to bez ohledu na skutečnost, že jste např. práce započal již v březnu, tedy v době, kdy jste ještě nebyl plátcem.
V 1. daňovém přiznání máte možnost odpočtu DPH u zásob a DHM pořízeného od plátců v době 1 roku před regostrací. K tomu je nutno provést inventarizaci zásob.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 5. 2007 13:00
Vedu DE a jsem plátcem DPH od 1.4.2007 a chtěl jsem se zeptat fa. za telefon - mobil k podnikání je od 14.3. do 13.4. 2007. Kolik mám uplatnit DPH celé asi ne, prosím poraďte jak se to účtuje. Všem velice děkoji za radu.