DPH - začátečník

• (neregistrovaný)

21. 5. 2007 13:00

Vedu DE a jsem plátcem DPH od 1.4.2007 a chtěl jsem se zeptat fa. za telefon - mobil k podnikání je od 14.3. do 13.4. 2007. Kolik mám uplatnit DPH celé asi ne, prosím poraďte jak se to účtuje. Všem velice děkoji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 5. 2007 13:13

annonym (neregistrovaný)

Re: DPH - začátečník
      Uplatníte so celé DPH. Na odpočet DPH na vstupu máte nárok u všech zdanitelných plnění, která byla uskutečněna od 1.4.2007, tedy od data, kdy vy jste se stal plátcem. Je nepodstatné, že je to za telefonní hovory i z doby, kdy jste ještě plátcem nebyl.
      Stejně ale budete postupovat i vy u vámi vystavených FA. Pokud jde o práce nebo služby se zdanitelným plněním od 1.4.2007, pak odvedete DPH z celé fakturované částky a to bez ohledu na skutečnost, že jste např. práce započal již v březnu.
      V 1. daňovém přiznání máte možnost odpočtu u zásob a DHM pořízeného od plátců v době 1 roku před regostrací. K tomu je nutno provést inventarizaci zásob.

• 21. 5. 2007 13:15

annonym (neregistrovaný)

Re: DPH - začátečník
      Uplatníte so celé DPH. Na odpočet DPH na vstupu máte nárok u všech zdanitelných plnění, která byla uskutečněna od 1.4.2007, tedy od data, kdy vy jste se stal plátcem. Je nepodstatné, že je to za telefonní hovory i z doby, kdy jste ještě plátcem nebyl.
      Stejně ale budete postupovat i vy u vámi vystavených FA. Pokud jde o práce nebo služby se zdanitelným plněním od 1.4.2007, pak odvedete DPH z celé fakturované částky a to bez ohledu na skutečnost, že jste např. práce započal již v březnu, tedy v době, kdy jste ještě nebyl plátcem.
      V 1. daňovém přiznání máte možnost odpočtu DPH u zásob a DHM pořízeného od plátců v době 1 roku před regostrací. K tomu je nutno provést inventarizaci zásob.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).