Re: DPH - začátečník
Uplatníte so celé DPH. Na odpočet DPH na vstupu máte nárok u všech zdanitelných plnění, která byla uskutečněna od 1.4.2007, tedy od data, kdy vy jste se stal plátcem. Je nepodstatné, že je to za telefonní hovory i z doby, kdy jste ještě plátcem nebyl.
Stejně ale budete postupovat i vy u vámi vystavených FA. Pokud jde o práce nebo služby se zdanitelným plněním od 1.4.2007, pak odvedete DPH z celé fakturované částky a to bez ohledu na skutečnost, že jste např. práce započal již v březnu.
V 1. daňovém přiznání máte možnost odpočtu u zásob a DHM pořízeného od plátců v době 1 roku před regostrací. K tomu je nutno provést inventarizaci zásob.
Re: DPH - začátečník
Uplatníte so celé DPH. Na odpočet DPH na vstupu máte nárok u všech zdanitelných plnění, která byla uskutečněna od 1.4.2007, tedy od data, kdy vy jste se stal plátcem. Je nepodstatné, že je to za telefonní hovory i z doby, kdy jste ještě plátcem nebyl.
Stejně ale budete postupovat i vy u vámi vystavených FA. Pokud jde o práce nebo služby se zdanitelným plněním od 1.4.2007, pak odvedete DPH z celé fakturované částky a to bez ohledu na skutečnost, že jste např. práce započal již v březnu, tedy v době, kdy jste ještě nebyl plátcem.
V 1. daňovém přiznání máte možnost odpočtu DPH u zásob a DHM pořízeného od plátců v době 1 roku před regostrací. K tomu je nutno provést inventarizaci zásob.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
21. 5. 2007 13:00
Vedu DE a jsem plátcem DPH od 1.4.2007 a chtěl jsem se zeptat fa. za telefon - mobil k podnikání je od 14.3. do 13.4. 2007. Kolik mám uplatnit DPH celé asi ne, prosím poraďte jak se to účtuje. Všem velice děkoji za radu.