Inventura přebytek

• (neregistrovaný)

21. 5. 2007 16:56

V 2006 jsme evidovali inventární přebytek. Přijali jsme zboží na sklad, šlo to do našich nákladů.
    Teď v 2007 se nám ozval odběratel, že nám zapomněli v roce 2006 zaslat reklamaci na chybějící zboží, které nám pak vyskakovalo jako přebytek.
    Co s tím?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 5. 2007 17:01

Jana (neregistrovaný)

Re: Inventura přebytek
      Když jste přijali zboží, na které jste neměli fakturu,tak vám šlo do výdělku, a proto ten přebytek,teď byste tedy měli zboží buď vrátit nebo zaplatit,chybu může udělat každý a když o ní víte,tak ji napravte.

• 21. 5. 2007 17:08

mimina (neregistrovaný)

Ne,ne, špatně jsem se vyjádřila. Při počítání ve skladě v 2006 jsme zjistili, že oproti evidovanému stavu zásob, máme ve skutečnosti o několik kusů zboží víc. Aby jsme je mohli prodávat - musela jsem je dostat do počítačové evidence skladu zásob, tak jsem udělala přijemku i bez faktury. A teď se nám odběratel ozval, že mu právě ten přebytek dlužíme. Kdyby se ozval v roce 2006 - všechno by se dalo opravit - ale teď, po uzávěrce a daních...

• 21. 5. 2007 17:48

Jana (neregistrovaný)

Tak se stejně nic neděje,vraťte mu to s letošním datem,on má daně taky hotové a určitě se nejedná a velikou částku,dejte tam dnešní datum,předání zboží a cifru,pak si to odepíšete ,udělejte novou fakturu

• 21. 5. 2007 17:51

mimina (neregistrovaný)

Novou fakturu asi ne - odběratel totiž tvrdí že zboží mu bylo fakturováno, ale po otevření kartonu zjistil, že tam něco chybí.
      V každém případě děkuji za odpvědi. Potvrzuji si svůj myšlenkový tok:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).