Re: Odpisy-nutné !!! Děkuji
Záleží, od kdy počítáte odpisy, většinou začínají následující měsíc, ale někdo počítá ke konci měsíce.
Rovnoměrné odepisování na 10 let - rozumím tak, že vstupní cena děleno (10x12) = roční odpis
Ale u Vás jste začali uprostřed roku, tj. roční odpis děleno 12 x 9 (záleží, jak jsem psala, kdy začínáte odepisovat).
Mohlo by se tomu ale rozumět i tak, že se používají sazby pro rovnoměrné odepisování podle zákona o dani z příjmů. Záleží na přesné formulaci ve směrnici.
Re: Odpisy-nutné !!! Děkuji
To chce klid, však ono se z maturity nestřílí :-)
Když to má dobu použitelnosti 10 let, tak to znamená, že každý rok odepíšu 10 % pořizovací ceny. Za každý měsíc pak 1/12 z ročního odpisu.
Pokud jsem zařadil k 1.3.2007, tak letos můžu odepsat za deset měsíců (od března do prosince), tedy 10/12 ročního odpisu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 5. 2007 22:30
Dobrý večer,
pokud jsme stroj zařadili 1.3.2007 do používání a mám vypočítat účetní odpisy za rok 2007 při rovnoměrném odpisování s dobou použitelnosti 10 let, jak to vypočítám, prosím, kdo mi poradí ???
Mám v tom zmatek !!!
Děkuji !!!