Re: Odpisy-nutné !!! Děkuji
Záleží, od kdy počítáte odpisy, většinou začínají následující měsíc, ale někdo počítá ke konci měsíce.
Rovnoměrné odepisování na 10 let - rozumím tak, že vstupní cena děleno (10x12) = roční odpis
Ale u Vás jste začali uprostřed roku, tj. roční odpis děleno 12 x 9 (záleží, jak jsem psala, kdy začínáte odepisovat).
Mohlo by se tomu ale rozumět i tak, že se používají sazby pro rovnoměrné odepisování podle zákona o dani z příjmů. Záleží na přesné formulaci ve směrnici.
Re: Odpisy-nutné !!! Děkuji
To chce klid, však ono se z maturity nestřílí :-)
Když to má dobu použitelnosti 10 let, tak to znamená, že každý rok odepíšu 10 % pořizovací ceny. Za každý měsíc pak 1/12 z ročního odpisu.
Pokud jsem zařadil k 1.3.2007, tak letos můžu odepsat za deset měsíců (od března do prosince), tedy 10/12 ročního odpisu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
21. 5. 2007 22:30
Dobrý večer,
pokud jsme stroj zařadili 1.3.2007 do používání a mám vypočítat účetní odpisy za rok 2007 při rovnoměrném odpisování s dobou použitelnosti 10 let, jak to vypočítám, prosím, kdo mi poradí ???
Mám v tom zmatek !!!
Děkuji !!!