Re: zaměstnání 4hod.-jak se počítá do dů
Pokud pobíráte rodičovský příspěvek nebo jste na zdrav. pojišťovně nahlášena jako osoba, pečující celodenně o dítě do 7 let (nebo o 2 děti do 15 let), pak opravdu nemusíte doplácet ZP do minima. (Celodenní péče je splněna, pokud nedáváte dítě na víc než 4 h denně do školky). Co se týká započítávání odpracované doby do důchodu - nezáleží na tom, na jaký úvazek děláte. Doba, kdy máte zaměstnavatele, se Vám počítá do důchodu jako doba odpracovaná, i kdybyste pracovala jen 1 h denně. Výši budoucího důchodu pak ovlivňuje výše mzdy, ze které se odvádí sociální pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
22. 5. 2007 9:50
Prosím, moc tomu nerozumím, mám malé dítě, pracuji na 4hodiny jako prodavačka, zdravotní si prý nemusím doplácet a sociální jen z výplaty mám 5000,- hrubého. Počítá se mně to jako odpracované roky nebo protože dělám na 4hodiny, tak jen nějak půlka? Děkuju za vysvětlení.