Re: Poplatek za rekreační pobyt X DPH
Pracovala jsem ve školství a o prázdninách jsme ubytovávali na internátech /z toho důvodu jsme byli i plátci DPH/. Dělali jsme to přesně tak. Zpracována kalkulace včetně poplatku.Od celkové ceny odečetli poplatek ten je osvobozen od DPH a odeslali městu a zbytek dle kalkulace rozúčtovali na tržby a DPH.Právní oporu teď nevím ale bude jako jiné poplatky státu /městu/.
Re: Poplatek za rekreační pobyt X DPH
Uff uff, tak jsem se právě dověděla od kontrolorky finančního úřadu, že postupy jsou dva
a) poplatek je součástí balíčku, tzn. ubytování včetně stravy a poplatku .... dph se odvede z celé částky a poplatek se neodděluje
b) poplatek je účtován zvlášť ... pak je skutečně je osvobozen.
Takže teď začínám mít obavavu o to, že až přijde doopravdy kontrola a uděláme to po jejich a odvedeme DPH z celkové částky, tak nás napadnou za to, že máme špatně vystavené daňové doklady a klienti si požadovali DPH větší, než měli :(((( To, že my odvedli více už bude samozřejmě v pořádku :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
22. 5. 2007 14:23
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jak je to s DPH u poplatku ze "vzdušného", který se odvádí obci za každého ubytovaného člověka.
Máme nastavenou cenu na osobu jako celkovou, která obsahuje ubytování, polopenzi či plnou penzi a zmiňovaný poplatek.
Je správný postup, že od ceny odečtu poplatek za "vzdušné" a ze zbytku (ubytování včetně polopenze, či plné penze) odvedu 5 % DPH?
Podle kterého paragrafu je případně poplatek osvobozehn? Tedy jestli osvobozen opravdu je :)
Předem děkuji za odpověďi.