Re: Jak účtovat vratku z OSSZ?
Já bych účtovala následovně:
1). 221/526 2643,00 Kč
2). xxx/221 74,00 Kč (tady je nutno určit účet MD podle toho, zda měl hradit zaměstnanec a zda bude hradit on a kolik má hradit organizace za zaměstnance = 524, 331, případně 588)
3). 545/221 47,00 Kč
Re: Jak účtovat vratku z OSSZ?
.Ne, budete účtovat na základě bankovního výpisu, ale doložila bych sdělení od OSSZ k BV.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
22. 5. 2007 16:41
Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak zaúčtovat vratku z OSSZ. Podle přehledu o příjemch a výdajích OSVČ jsem měla přeplatek ve výši 2643,- Kč, ale za zaměstnance byl zjištěn závazek 121,- Kč (z toho 74,- Kč dlužné pojistné a 47,- Kč penále), tím pádem mi vrátili 2522,- Kč. V průběhu roku dávám zálohy na účet 526. Poradí mi prosím někdo, jak postupně tyto částky zaúčtovat?
Děkuji, pěkný den.