Re: Pracující důchodce
Na dohodu o provedení práce smíte odpracovat u jednoho zaměstnavatele maximálně 150 hodin za rok. Pokud budete dále pracovat u jednoho zaměstnavatele měl by s vámi uzavřít pracovní smlouvu na dobu určitou, ale maximálně na 1 rok, v ujednání ve smlouvě může být uvedeno, že budete pracovat dle potřeb zaměstnavatele - to pokud nechce, abyste pracovala na plný úvazek, nebo do smlouvy dát zkrácený úvazek. Ale rozhodně už s Vámi nemůže sepsat znovu dohodu, pokud jste odpracovala 150 hod.
Re: Pracující důchodce
Ne, 150 hodin je na cely rok u dohody. Další měsíc Vás může zaměstnat na dobu určitou t.j. 1 rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2007 13:35
Jako důchodce jsem dostala dohodu o provedení práce na jeden měsíc v rozsahu 150 hod za rok. Tuto práci provedu během 1 měsíce a zaměstnavatel mi dává novou dohodu o provedení práce na další měsíc. Může mi zaněstnavatel předkádat takovouto dohodu o provedení práce každý měsíc ?? Jak mám postupovat ??