Pracující důchodce

• (neregistrovaný)

23. 5. 2007 13:35

Jako důchodce jsem dostala dohodu o provedení práce na jeden měsíc v rozsahu 150 hod za rok. Tuto práci provedu během 1 měsíce a zaměstnavatel mi dává novou dohodu o provedení práce na další měsíc. Může mi zaněstnavatel předkádat takovouto dohodu o provedení práce každý měsíc ?? Jak mám postupovat ??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 5. 2007 13:41

Hanaj (neregistrovaný)

Re: Pracující důchodce
      Při DPP můžete za rok odpracovat pouze 150 hod.Takto postupovat němůže. Může Vás zaměstnat na DPČ a to na půl úvazku. Pak ale musí odvádět SP a ZP.

• 23. 5. 2007 13:41

adi (neregistrovaný)

Na dohodu o provedení práce smíte odpracovat u jednoho zaměstnavatele maximálně 150 hodin za rok. Pokud budete dále pracovat u jednoho zaměstnavatele měl by s vámi uzavřít pracovní smlouvu na dobu určitou, ale maximálně na 1 rok, v ujednání ve smlouvě může být uvedeno, že budete pracovat dle potřeb zaměstnavatele - to pokud nechce, abyste pracovala na plný úvazek, nebo do smlouvy dát zkrácený úvazek. Ale rozhodně už s Vámi nemůže sepsat znovu dohodu, pokud jste odpracovala 150 hod.

• 23. 5. 2007 13:43

nn (neregistrovaný)

Ne, 150 hodin je na cely rok u dohody. Další měsíc Vás může zaměstnat na dobu určitou t.j. 1 rok.

• 23. 5. 2007 20:39

Verča (neregistrovaný)

Skutečně bylo v měsíci odpracováno 150 hod. nebo to bylo napsáno jen v DPP??

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).