Hlavní navigace

Smlouva ( třísměnný provoz -> nepřetř.)

  • (neregistrovaný)

    29. 5. 2007 17:08

    Mám smlouvu se svým zaměstnavatelem, kde je stanovena práce na třísměnný provoz. Ale zaměstnavatel po nás požaduje práci na nepřetržitý provoz po dobu 3 měsíců bez jakékoliv finanční kompenzace. A zároveň vyhrožuje, že kdo nepřejde na nepřetržitý provoz, tak ho můžou přeřadit na jinou práci nebo dokonce může z firmy odejít. Rád bych se zeptal jestli někdo neví, zdá má na toto zaměstnavatel právo ? Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 5. 2007 22:19

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Smlouva ( třísměnný provoz -> nepřet
      Ale třísměnný provoz se s nepřetržitým nevylučuje. Nepřetržitý znamená, že se jede stále, nepřetržitě, 7 dní v týdnu.

    • 30. 5. 2007 7:16

      Daniela (neregistrovaný)

      Re: Smlouva ( třísměnný provoz -> nepřet
      Manžel pracuje v nepřetržitém, dostávají příplatek za nepřetržitý provoz a nemusí odpracovat ani tolik hodin, ale mají odbory, tak nevím, jestli je to povinnost zaměstnavatele.

    • 30. 5. 2007 18:38

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Smlouva ( třísměnný provoz -> nepřet
      Při nepřetržitém a třísměnném provoze je stanovena maximální týdenní pracovní doba v průměru 37,5 h. Třísměnný provoz znamená, že se ve 3 směnách střídají 3 pracovníci na témže pracovišti (že tam není nemohou pracovat 2 zároveň, např. u stroje). Nepřetržitý provoz pak znamená, že práci není možné přerušit třeba víkendem. O rozvržení pracovní doby rozhoduje zaměstnavatel a klidně ji může rozvrhnout tak, že se v nepřetržitém provoze bude pracovat 7 dní v týdnu na 3 směny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).