Částečný prac.úvazek a nepl.volno

• (neregistrovaný)

30. 5. 2007 11:07

Mám zaměstnance, který u nás pracuje je 3 dny v týdnu - pondělí - středa, zbytek dělá v jiné organizaci. Ani v jedné organizaci nemá min.plat a tak ho já kontroluji za obě dvě a kdyby součet nadal min. tak ho doplácím. Zatím takovýto problém nebyl. Zaměstnanec u toho ještě dodělává vysokou školu a teď si chce vzít neplacené volno. Je to domluvené, že nejsme proti co to všechno znamená? Napíše si žádost o poskytnutí NV a přesně vyjmenuje ty dny, teď nevím jak ZP. Platím ho jen za ty vyjmenované dny? V jeho řípadě chce volno 4.-6.6. (jeho prac.dny u nás pondělí - středa) a 11.6. (prac.den u nás pondělí).
    Napadlo mě, jestli mu nemám platit i za sobotu a neděli když je mezi tím (ZP při NV se odvádí ne za pracovní ale za kalendářní ne?)kalendářní
    Nevím jestli to není zmatečné, snad tomu někdo porozumíte.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2007 12:00

radouš (neregistrovaný)

Re: Částečný prac.úvazek a nepl.volno
      Problém - u jednoho zaměstnavatel musí mít minimální vyměřovací základ na "zp", další plátce na základě potvrzení sráží jen z výdělku. Nelze tedy sčítat od všech zaměstnavatelů !!!!!!!! Neplacené volno pak u prvního zaměstnavatele představuje dopočet za neplacené dny a doměřit do 8000, druhý zaměstnavatel jen z příjmu, tedy i nulu. Za víkendy zvyšovat základ pro "zp" jen v případě, že bylo o volno požádáno na dobu od - do i přes víkendy.

• 30. 5. 2007 12:12

Eva (neregistrovaný)

Myslím, že nemáte pravdu, v případě více zaměstnavatelů je zaměstnanec povinen jednoho z nich pověřit dopočtem ZP do výše "nejméně z minimální mzdy", příjem od jiného zaměstnavatele se započítává.

• 30. 5. 2007 12:20

Jana (neregistrovaný)

Evo děkuji, už ve mě hrklo, že je nějaká změna.
      Tak s tím odvodem záleží jak šikovně se napíše žádost, to si ohlídám. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).