Re: Nárok na odpočet DPH u vozidla N1
Moc děkuji. Snad to pochopí. Ale v případě úvěru nám prý dají úvěrovou smlouvu o splátkách, ale doklad o nákupu vozidla na celou částku s DPH - pak bych ho asi uplatnila najednou. Vozidlo bude naše - my ho budeme odepisovat a jim splácet úvěr. Ještě jsme nákup auta touto formou neměli, proto tápu.
Firma, pro kterou dělám účto tímto způsobem - na úvěr v loňském roce kupovala N1 a odpočet jsme udělali na základě daň.dokladu při koupi. Úvěr pak už je něco jiného, akorát dejte pozor na na ujednání v úvěrové smlouvě o zajišťovacím převodu práva, aby jste mohli odepisovat, musíte mít smlouvu o výpůjčce.
V úvěrové smlouvě mám ustanovení, že na dobu úvěru se zároveň uzavírá smlouva o zajišťovacím převodu vlastnického práva, a to znamená, že s odvoláním na par.28. odst.4 ZDP by měla být smlouva o výpůjčce, aby jste mohli vozidlo odepisovat.Já vím, je to takové zamotané a dlouho mi trvalo než jsem se tím prokousala, ale chtěla jsem jen upozornit na toto ustanovení, protože úvěrovou smlouvu jsme měli, ale smlouvu o výpůjčce ne a tak jsme to teď rychle doháněli, aby nám ji ještě vystavili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
31. 5. 2007 8:03
Prosím o názor k tomu, že nárok na odpočet DPH u vozidla N1 je, ale já se domnívala, že při leasingu pouze postupně dle splátek. Případně z 1. větší platby také. Majitel tvrdí, že je nárok na odpočet jednorázový - hned při uzavření leasingové smlouvy. Pak ještě zvažuje ještě variantu úvěru - v tom případě by snad byl národ na odpočet jednorázový ? Díky za názory.