Re: Neplatnost KS a zaplacená daň z přev
dejte na FÚ žádost o prominutí daně z převodu nemovitostí z důvodu neplatné kupní smlouvy a doložte tam výpis z katastru, že jste zase vlastníkem a asi nějakou smlouvu s tou firmou, že smlouva je od počátku neplatná, FÚ žádost postoupí a pak Vám přijde rozhodnutí o tom, že se daň promíjí a určitě nic nezkazíte tím, když po obdržení rozhodnutí podáte žádost o vrácení zaplacené daně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
31. 5. 2007 12:25
V lednu 2006 jsem prodala firmě nemovitost. Řádně jsem v dubnu 2006 podala přiznání k dani z převodu nemovitostí a zaplatila daň.
Minulý měsíc však auditoři firmy zjistili, že smlouva je neplatná a notářským zápisem byla KS prohlášena od počátku za neplatnou, což i katastrální úřad přijal a přepsal nemovitost zpět na mne jako vlastníka.
Poradíte prosím, co udělat pro vrácení daně? dodatečné mínusové DP ? odvoláním to asi nepůjde.
Pravděpodobně se udělá nová KS a obchod se zrealizuje v tomto roce, ale nerada bych, abych třeba daň z převodu hradila dvakrát. Děkuji moc za radu!